זה הזמן למלא את ההבטחה בעניין ה'חתולים' בשם הבלוג.
את ג'קי (כתם שחור גדול) אימצנו שנה שעברה. בהתחלה הוא עוד היה קצת גור, אבל עכשו, כמו שאפשר לראות, מדובר בחתול בוגר וגדול ודי שמנמן.
ג'קלין (כתם שחור בינוני) הצטרפה בסוכות. היירבול קטן ומיילל מתחת למכונית חונה ברחוב.
רק שהיא יצאה משם ראינו שיש לנו עוד חתול שחור, זה חייב להיות סימן למזל טוב.
אני חשבתי שזה יהיה פשוט. חתול בוגר, גורה קטנה, דירה מספיק גדולה בשביל ארבעתנו, מה יכול להיות רע?
זה התחיל מזה שביום שהבאנו אותה הוא הסתכל עליה באימה (אמיתית!) יצא דרך החלון, וחזר רק אחרי שהלכנו לחפש אותו בדירה הקודמת. לא עזר שבזמנו היא היתה, באמת, בגודל הזנב שלו. אחר כך הוא הספיק לעשות את התרגיל הזה עוד פעמיים.
בערך לפני שבועיים נרשמה התקדמות, שניהם הסכימו לישון על אותה הספה. אבל אז ג'ק שוב ברח ונרשם יאוש קל אצל ההורים (זה אני).
אבל מאז יש התקדמות יומיומית – הם משחקים ביחד (ז"א ג'קלין מציקה וג'קי בתמורה לא אוכל אותה), ישנים ביחד (יש גם שני בני אדם במיטה הזאת, אבל זה ממש שולי) ואף מתלקקים ! בקיצור, הרמוניה חתולית וחורפית.
ובהמשך אוירת ההרמוניה החורפית, מתכון לסלט.
חורף ישראלי, יצור חמקמק שכמותו, זה לא רק מרקים ותבשילי קדירה. מה שטוב בחורף שלנו זה שאפשר לצאת ממשוואת סלט = עגבניה + מלפפון, ולגוון עם ירקות עונתיים. בתאבון!
סלט שומר ואבוקדו
1 שומר קצוץ
חצי אבוקדו חתוך לקוביות
1 גמבה כתומה או צהובה
1 קיווי מקולף וקצוץ
מיץ לימון
כפית שמן זית
מלח ופלפל
מקלפים את הקיווי והאבוקדו, קוצצים ופורסים את הכל. מתבלים במיץ לימון (בנדיבות) ושמן זית (בקמצנות, כי באבוקדו יש מספיק שמן, אמרה הדיאטנית), מלח ופלפל.
הכמויות הן ליחיד או זוג, אפשר להגדיל כמויות בהתאם לרצוי.